Multimedia

Naim Rashiti: Këta janë katër skenarët e përfundimit të dialogut në mes Kosovës dhe Serbisë (Video)

Drejtori i Grupit Ballkanik për Politika në Kosovë, Naim Rashiti ka theksuar se janë katër opsione se si do të arrihet marrëveshja në mes Kosovës dhe Serbisë. Ai në një prononcim për Telegrafin ka thënë se të gjitha opsionet janë të hapura, duke e bërë të vështirë kështu të dihet përfundimi i dialogut. Burimi / Source: https://mediat.online/Ho

Read More

Konflikti Serbi-Kosovë tejet i vështirë

Drejtori ekzekutiv i Grupit Ballkanik për studimin e politikave, Naim Rashiti në një bisedë me Zërin e Amerikës thotë se procesi i bisedimeve ka vështirësi dhe paqartësi të mëdha për shkak të pritjeve të palëve. Ai thotë se edhe faktori ndërkombëtar ende nuk është i njëzëshëm dhe nuk i ka dhënë mbështetjen e plotë këtij procesi për ta përmbyl

Read More

Kosovo-Serbie : un dialogue encore difficile

En 1998, le Kosovo déclarait son indépendance, provoquant l'ire de la Serbie et une nouvelle guerre de l'ex-Yougoslavie. Après des années de crispations, la réduction de l'autonomie de la province kosovare, et la montée en puissance de l'armée de libération du Kosovo, l'UCK, au détriment des albanophones modérés. Source: https://fr.euronews.com/2018/09/07/ko

Read More

Për Asociacionin diskutohet në Mitrovicë të Veriut

Në veri të Mitrovicës u mbajt tryeza e mundësuar nga organizatat Aktiv dhe Grupi për Ballkanin – BPRG, njofton Klan Kosova. Në këtë tryezë, tema janë marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, si dhe ndikimi në serbët kosovarë dhe në implementimin e Marrëveshjes së Brukselit.     Burimi: Klan Kosova Kliko vegëzën për të lex

Read More

Hoxha: Jemi gati t’i zbatojmë rekomandimet e agjendës evropiane

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, tha të premten se procesi i integrimit evropian mbetet një nga qëllimet kryesore të politikës së jashtme të Republikës së Kosovës. Hoxha këto komente i bëri në promovimin e Raportit të Agjendës Evropiane të Reformave të hartuar nga grupi hulumtues Balkans Policy Research Group (BPRG). Source: https://tele

Read More

Subjektet politike miratojnë deklaratën për kodin e mirësjelljes

Përfaqësuesit e subjekteve politike miratuan të enjten deklaratën për kodin e mirësjelljes për mbajtjen e suksesshme të zgjedhjeve të 11 qershorit, avancimin demokratik dhe konsolidimin e institucioneve të Kosovës. Me miratimin e deklaratës në lidhje me kodin e mirësjelljes për mbarëvajtjen e procesit zgjedhor, subjektet angazhohen për një fushatë fer, d

Read More