Multimedia

Dialogu Kosovë – Serbi, përmbyllet me njohje reciproke?

Analisti i Grupit për Ballkanin, Naim Rashiti, shprehet për Radion Evropa e Lirë se Bashkimi Evropian është i interesuar që tash për tash të mbyllen temat që kanë dalë si rezultat i Marrëveshjes së parë të prillit të vitit 2013. Kurse, deri te mbyllja e dialogut, Rashiti thotë se do të dalin si nevojë edhe disa marrëveshje tjera. Burimi: http://tele

Read More

Alleanza per futuro del Kosovo non parteciperà più a negoziati su demarcazione confine

 L'Alleanza per il futuro del Kosovo (Aak) non parteciperà più alle riunioni dell'Assemblea sulla questione della demarcazione dei confini con il Montenegro. Lo ha dichiarato oggi il leader del partito, Pal Lekaj, stando a quanto riporta il quotidiano kosovaro "Koha". I colloqui, mediati da Naim Rashiti, ricercatore del think-tank "Balkans policy research group", sono f

Read More

Belgrade Security Forum 2016

In my experience one of the most memorable panels was the one with Tanja Miščević‚ Head of the Negotiating Team for the Accession to the European Union, Government of Serbia‚ Gordana Čomić‚ Deputy Speaker of the National Assembly of Serbia‚ Pierre Mirel‚ Honorary Director General of the European Commission and Naim Rashiti‚ Executive Director, Balkans Grou

Read More

Europas jüngster Staat kommt nicht zur Ruhe

Viele Beobachter im Land mahnen angesichts dieser Situation radikale Reformen an, sind zugleich aber pessimistisch. «Unsere Staatsbildung krankt an schëachen Institutionen, Korruption und mangelnder Rechtsstaatlichkeit», sagt Naim Rashiti, Politikanalyst von der kosovarischen «Balkans Policy Research Group». «Sie bedürfte einer verantëortlichen politischen Klasse,

Read More

Atë që nuk ka mundur ta bëjnë Jahjaga e Thaçi, po e bën Naim Rashiti

Atë qe nuk kanë mundur ta bëjë ish presidentja Atifete Jahjaga, dhe presidenti aktual Hashim Thaçi, po e bën Naim Rashiti nga Grupi Ballkanik për Politika. Larg vëmendjes se publikut dhe pa bujë të madhe, Rashiti ka arritur të ulë në një tavolinë për të paktën gjashtë herë përfaqësuesit e pozitës dhe opozitës. Burimi: http://indeksonline.net/laj

Read More

Naim Rashiti: Serbia dhe Kosova të vazhdojnë të flasin mes veti, zgjidhje për procesin

Drejtori ekzekutiv nga organizata joqeveritare “Ballkans Group” në Prishtinë, Naim Rashiti gjatë debatit për marrëdhëniet Prishtinë-Beograd, në kuadër të Forumit të Sigurisë së Beogradit ka thënë se dialogu është barka e shpëtimit për marrëdhëniet mes Kosovës dhe Serbisë, si edhe realizimit të marrëveshjeve të mbetura pezull. “Kriza polit

Read More