Multimedia

Kosovo Opposition plans independence day rally

Naim Rashiti, from the Balkans Policy Research Group think tank, told BIRN that it was clear that no one on either side was willing to back down. “A resolution to this crisis does not appear to be on the horizon," he warned, adding that Kosovo needed "profound reforms undertaken in an inclusive political and institutional dialogue”. Source: http://www.infobalkans.c

Read More

Shuhen shpresat për një takim pozitë-opozitë

Njëri nga organizatorët e takimit, Naim Rashiti nga Ballkans Grup, në një përgjigje të shkurtër për Tribuna Channel ka deklaruar se nuk është planifikuar një takim tjetër mes dy taborëve.“Jo nuk ka në plan kurrfarë takimesh, për këtë të siguroj”, ka qenë përgjigja e shkurtër e Rashitit. Burimi: http://telegrafi.com/shuhen-shpresat-per-nje-taki

Read More

Syrien-Rückkehrer: Dschihadisten-Alarm auf dem Balkan

Die Gefahr existiert, und sie ëird grösser, vor allem, je mehr Kämpfer aus Syrien zurückkehren», sagt der Politikanalyst Naim Rashiti von der kosovarischen «Balkans Policy Research Group». Auch Dunja Larise, Expertin für politischen Islam am «Vienna Institute for Advanced Studies», sagt, westliche Medien berichteten zu wenig über das Problem. «Südosteuropa g

Read More

Naim Rashiti: Kjo çasje e opozites nuk do të ketë sukses

Analisti, Naim Rashti, tha se relacionet politike kanë devijuar nga dita në ditë dhe se tavolina institucionale është larg. “Duke pasur parasysh zhvillimet disa mujore, duke pas parasysh atmosferën dhe zhvillimet pas 2014 nuk ka ndryshime radikale, nuk ka surpriza të momentit”.“Kjo qasje e opozitës është zero ose asgjë, 100 apo asgjë nuk do të ketë suks

Read More

Kosovë, rritet pakënaqësia ndaj bisedimeve me Serbinë

Drejtori ekzekutiv I Grupit Ballkanik per Hulumtim të Politikave, Naim Rashiti, tha se rritja e pakënaqësisë kunder marrëveshjeve me Serbinë, është pasojë e mungesës së transparencies nga ana e institucioneve ndaj qytetarëve. Burimi: http://www.balkanweb.com/site/kosove-rritet-pakenaqesia-ndaj-bisedimeve-me-serbine-2/

Read More

Naim Rashiti: Zgjedhje në vjeshtë, Thaçi president

Analisti Naim Rashiti është i ftuar në Zonën B të Klan Kosovës. Rashiti ka thënë se pret se liderët do të vazhdojnë agjendat e tyre ekskluzivisht kundër njëri tjetrit.“Pres që 2 muajt e ardhshëm të ulen prapë, të cilët do të ulen jo vetëm për të gjetur zgjidhje por edhe për të rikuperuar dëmin”. “Surpriza do të jetë rikonfigurim institucio

Read More