Artikuj dhe Opinione

Vijat ndarëse, dhe pikat ndërlidhëse në to (IBM)

Në kuadër të dialogut teknik të ndërmjetësuar nga BE-ja, në dhjetor të 2011-ës, Kosova dhe Serbia arritën Marrëveshje për Menaxhimin e Integruar të Kufirit, ndryshe i njohur si IBM...

Konteksti më i gjerë i dialogut teknik Beograd-Prishtinë

Gati 60 vjet negociata midis administratave të ndryshme lokale në territorin e ish-Jugosllavisë lidhur me ndikimet territoriale dhe infrastrukturën janë të rëndësishme për formësimin e dialogut teknik midis Prishtinës...

Këndvështrimi im nga Mitrovica për dialogun

Dialogu  teknik në mes të Kosovës dhe Serbisë ka fillur në vitin 2011 dhe ka rezultuar me 33 marrëveshje. Këto marrëveshje kanë prekur sfera të ndryshme të jetës së...

Energjia është ngjitës, nuk është eksploziv

Besimi në dialogun të nisur me Marrëveshjen e Brukselit të vitit 2013, nën kujdesin e BE-së, është humbur si rezultat i kufizimeve të brendshme politike dhe nevojave të të...

Rruga e Kosovës drejt daljes nga kriza politike

Lobuesit e zgjedhjeve të reja e mbështesin argumentin e tyre në dy pika, një politike dhe një kushtetuese. Ligjërisht, disa thonë, përgjegjësia e Presidentit për të “garantuar funksionimin kushtetues...

A duhet Gjykata Kushtetuese e Kosovës të vazhdojë të ketë gjykatës ndërkombëtarë?

Blogu i programit të Evropës Juglindore të LSE-së organizon një debat mbi ligjshmërinë e gjyqtarëve ndërkombëtarë në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës (postimi i fundit këtu). Ështja është...

Political crisis weakens Institutions in Kosovo

The crisis will pass; sooner or later there will be a new government. Even if the worst happens and the government is formed in a really dirty way, with...

A Constitutional moment in Kosovo

Kosovo’s voters cast their ballots on Sunday 8 June, but still have no idea who won. The Central Election Commission (CEC) has reported near-complete results, giving the parties very...