Balkans Policy Research Group
AL | EN | SRB

Deklaratë – Thirrje subjekteve dhe kandidatëve për respektimin e Kodit të Mirësjelljes për zgjedhjet lokale

Published at: 2017-09-28
28 Shtator 2017 – Me qëllim të mbajtjes së suksesshme të zgjedhjeve lokale më 22 tetor 2017, avancimit demokratik dhe konsolidimin e institucioneve të Kosovës, si dhe Në përputhje me ligjin për Zgjedhjet Lokale dhe Kodin e Mirësjelljes (rregulloren zgjedhore me nr. 11/ 2013), Grupi për Ballkan u bën thirrje subjekteve politike, kandidatëve dhe koalicioneve, që: – Të angazhohen për mbarëvajtjen e zgjedhjeve të lira, të ndershme dhe demokratike; – Të zhvillojnë fushatë dinjitoze, në kuadër të normave demokratike pa përdorim të gjuhës së urrejtjes dhe duke respektuar njëri tjetrin; – Të respektojnë rezultatet e zgjedhjeve dhe zbatimin e tyre; – Të respektojnë ligjet dhe rregulloret në fuqi. [**Kliko vegëzen për të lexuar deklaratën e plotë**](/storage/app/media/Deklaratë-e-Grupit-për-Ballkan-për-zgjedhjet-lokale-2017_OK_02.pdf)