Diçka krejtësisht ndryshe për Kosovën Veriore

Më 3 nëntor, Kosova do të mbajë zgjedhje lokale. 1. Për komunat veriore të drejtuara nga serbët, zgjedhjet shënojnë fundin e Serbisë dhe fillimin e administratës së Kosovës, kalimin nga një vend në tjetrin. 2. Prishtina beson se nëntori do ta forcojë sovranitetin dhe integritetin e saj territorial. Beogradi shpreson se BE-ja do ta shpërblejë bashkëpunimin e saj me bisedimet për anëtarësim në fillim të vitit 2014. Popullata lokale e veriut të Kosovës nuk i dëshiron këto zgjedhje, dhe ngurron mes ankesave për t’i bojkotuar ose për të votuar. Shumë varet nga rezultati: paqja dhe siguria në Kosovën veriore, zhvillimi i marrëdhënieve Kosovë-Serbi, qëndrueshmëria e modelit të qeverisë së decentralizuar të Kosovës dhe karriera evropiane e rajonit.Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More