Raporte dhe Analiza të politikave

Artikull Politik

Një tjetër 100 Ditësh i Qeverisë Haradinaj

Qeveria e Kosovës mbushi 100-ditëshin e parë me 19 dhjetor – ndërsa të dytin për Ramush Hardinaj si kryeministër. Trembdhjetë vjet më parë, Haradinaj dha dorëheqje ende pa mbushur 100 ditë (në ditën e 96 të qeverisjes së tij)...

Artikull Politik

Një tjetër 100 Ditësh i Qeverisë Haradinaj

Qeveria e Kosovës mbushi 100-ditëshin e parë me 19 dhjetor – ndërsa të dytin për Ramush Hardinaj si kryeministër. Trembdhjetë vjet më parë, Haradinaj dha dorëheqje ende pa mbushur 100 ditë (në ditën e 96 të qeverisjes së tij)...

Analizë e Politikave

Agjenda për Reforma Evropiane: Qeverisja e Mirë dhe Sundimi i Ligjit – Raporti i Progresit

20 tetor 2017 – Agjenda Evropiane e Reformës (ERA) u prezantua si një përpjekje për të rritur vëmendjen e Qeverisë së Kosovës për çështje të rëndësishme, që lidhen me Qeverisjen e Mirë dhe Sundimin e Ligjit; Konkurrenca dhe Klima...

Analizë e Politikave

Agjenda për Reforma Evropiane: Qeverisja e Mirë dhe Sundimi i Ligjit – Raporti i Progresit

20 tetor 2017 – Agjenda Evropiane e Reformës (ERA) u prezantua si një përpjekje për të rritur vëmendjen e Qeverisë së Kosovës për çështje të rëndësishme, që lidhen me Qeverisjen e Mirë dhe Sundimin e Ligjit; Konkurrenca dhe Klima...

Analizë e Politikave

Agjenda për Reforma Evropiane: Qeverisja e Mirë dhe Sundimi i Ligjit – Përmbledhje

20 tetor 2017 – Kjo përmbledhje e shkurtër paraqet një pasqyrë, në grafik, të progresit në zbatimin e Agjendës për Reforma Evropiane, Shtylla e Parë, Qeverisja e mirë dhe Sundimi i ligjit.

Analizë e Politikave

Agjenda për Reforma Evropiane: Qeverisja e Mirë dhe Sundimi i Ligjit – Përmbledhje

20 tetor 2017 – Kjo përmbledhje e shkurtër paraqet një pasqyrë, në grafik, të progresit në zbatimin e Agjendës për Reforma Evropiane, Shtylla e Parë, Qeverisja e mirë dhe Sundimi i ligjit.

Artikull Politik

Agjenda për Kosovën: Sfidat e Qeverisë Haradinaj

29 shtator 2017 – Qeveria e Ramush Haradinajt trashëgon një agjendë të madhe dhe shumë sfiduese. Gjendja dhe konteksti nuk janë shumë të favorshme. Lista e detyrave paraqet prioritetet që kanë rëndësi për qytetarët, institucionet, partnerët ndërkombëtarë dhe agjendën...

Artikull Politik

Agjenda për Kosovën: Sfidat e Qeverisë Haradinaj

29 shtator 2017 – Qeveria e Ramush Haradinajt trashëgon një agjendë të madhe dhe shumë sfiduese. Gjendja dhe konteksti nuk janë shumë të favorshme. Lista e detyrave paraqet prioritetet që kanë rëndësi për qytetarët, institucionet, partnerët ndërkombëtarë dhe agjendën...

Analizë e Politikave

Asociacioni i Komunave Serbe: Kuptimi i Pikëpamjeve Kundërthënëse të Shqiptarëve dhe Serbëve

Janar 2017 – Marrëveshja për Asociacionin/Bashkësinë e komunave me shumicë serbe shënon themelin e mosmarrëveshjes të dialogut të ndërmjetësuar nga BE-ja mes Kosovës e Serbisë. Parimet e përgjithshme për themelimin e Asociacionit/Bashkësisë, të miratuara në gusht të vitit 2015,...

Analizë e Politikave

Asociacioni i Komunave Serbe: Kuptimi i Pikëpamjeve Kundërthënëse të Shqiptarëve dhe Serbëve

Janar 2017 – Marrëveshja për Asociacionin/Bashkësinë e komunave me shumicë serbe shënon themelin e mosmarrëveshjes të dialogut të ndërmjetësuar nga BE-ja mes Kosovës e Serbisë. Parimet e përgjithshme për themelimin e Asociacionit/Bashkësisë, të miratuara në gusht të vitit 2015,...

Artikull Politik

Ndërmarrjet Publike në Komunat Veriore të Kosovës: Të Ngelura në Status-Quo

9 dhjetor 2016 – Marrëveshja e Brukselit për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës e Serbisë, e nënshkruar në prill të vitit 2013, solli ndryshime të papara në katër komunat veriore të Kosovës. Administrata serbe duhej të shpërbëhej dhe të...

Artikull Politik

Ndërmarrjet Publike në Komunat Veriore të Kosovës: Të Ngelura në Status-Quo

9 dhjetor 2016 – Marrëveshja e Brukselit për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës e Serbisë, e nënshkruar në prill të vitit 2013, solli ndryshime të papara në katër komunat veriore të Kosovës. Administrata serbe duhej të shpërbëhej dhe të...

Analizë e Politikave

Agjenda e Reformave Evropiane për Kosovë: Sfidat e këtij plani të mirë

Nëntor 2016 – Në përvjetorin e parë të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit (MSA), me 11 nëntor 2016, Kosova dhe BE-ja fillojnë një tjetër dialog, Agjendën për Reforma Evropiane (ARE). Dokumenti përmban 22 prioritete dhe 130 veprime, në fushën e...

Analizë e Politikave

Agjenda e Reformave Evropiane për Kosovë: Sfidat e këtij plani të mirë

Nëntor 2016 – Në përvjetorin e parë të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit (MSA), me 11 nëntor 2016, Kosova dhe BE-ja fillojnë një tjetër dialog, Agjendën për Reforma Evropiane (ARE). Dokumenti përmban 22 prioritete dhe 130 veprime, në fushën e...

Analizë e Politikave

Integrimi i Serbëve në Kosovë pas Marrëveshjes së Brukselit

19 Mars 2015 – Kosova dhe Serbia kanë filluar një detyrë të madhe, integrimin e serbëve të Kosovës e të infrastrukturës administrative dhe financiare të Beogradit në territorin e Kosovës në sistemin e Kosovës – me pak fjalë, “integrimin...

Analizë e Politikave

Integrimi i Serbëve në Kosovë pas Marrëveshjes së Brukselit

19 Mars 2015 – Kosova dhe Serbia kanë filluar një detyrë të madhe, integrimin e serbëve të Kosovës e të infrastrukturës administrative dhe financiare të Beogradit në territorin e Kosovës në sistemin e Kosovës – me pak fjalë, “integrimin...