1 vit e gjysmë nga miratimi i demarkacionit me Malin e Zi, çka u bë deri me sot

1 vit e gjysmë nga miratimi i demarkacionit me Malin e Zi.

Ka kaluar më shumë se një vit e gjysme qëkurse, pas një seance maratonike, është miratuar Marrëveshja për demarkacionin.

Megjithatë, zbatimi i kësaj marrëveshjeje nuk ka qenë prioritet i qeverisë së udhëhequr nga Ramush Haradinaj dhe tek tash janë formuar grupet e punës në teren, raporton KTV.

Kryetari i Komisionit Qeveritar për Shënjimin e Kufirit, Shpejtim Bulliqi, thotë se procesi do të jetë më i lehtë nëse ka vullnet politik nga të dyja palët.

Sipas Bulliqit si dhe drejtorit të Grupit Ballkanik për Politika, Naim Rashiti, qeveria e re do të duhej të krijonte kontakte diplomatike me Malin e Zi.

Udhëheqësi i komisionit qeveritar thotë se në mungesë të angazhimit nga ana e Malit të Zi, kjo çështje mund të zgjasë edhe për një kohë.

Naim Rashiti nga Grupi Ballkanik për Politika është skeptik se malazezët do të angazhohen për përfundimin e kësaj çështjeje.

E në këtë periudhë, qeveria malazeze rrënoi disa stane të kosovarëve në zonën kufitare, derisa Komisioni Shtetëror për Shënimin e Kufirit me Malin e Zi, kërkoi nga banorët që të mos vazhdojnë me ndërtim të staneve për të mos e tensionuar situatën.

Burimi: https://gazetaprishtina.info/2019/10/20/1-vit-e-gjysme-nga-miratimi-i-demarkacionit-me-malin-e-zi-cka-u-be-deri-me-sot/Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

Exciting news! The Parliamentary Assembly of the Council of Europe voted in favour of the draft Opinion recommending Kosovo’s membership to the CoE!
Kosovo is now one step closer to joining the @coe and gaining access to its extensive mechanisms.

Load More