AL

AL

EN

SR

US envoy tries to spark talks between Kosovo and Serbia

Mr Grenell is coming to “test if the parties are ready and if a deal is possible,” said Naim Rashiti, director of the Pristina-based Balkans Policy Research Group think-tank. “But there are few signs that Kosovo and Serbia are ready for this intense process and the big compromise the US expects both sides to make.” […]

1 vit e gjysmë nga miratimi i demarkacionit me Malin e Zi, çka u bë deri me sot

1 vit e gjysmë nga miratimi i demarkacionit me Malin e Zi. Ka kaluar më shumë se një vit e gjysme qëkurse, pas një seance maratonike, është miratuar Marrëveshja për demarkacionin. Megjithatë, zbatimi i kësaj marrëveshjeje nuk ka qenë prioritet i qeverisë së udhëhequr nga Ramush Haradinaj dhe tek tash janë formuar grupet e punës […]

Women in Politics: Gender (In)Equality in politics and decision-making

With the aim of strengthening Kosovo’s democracy, the latest article from Balkans Group “Women in Politics: Gender (In) Equality in Politics and Decision-making” reviews the unfavourable position of women in politics and governance of the country. The article identifies aspects which maintain the massive gap of gender inequality in Kosovo and provides concrete recommendations for […]