Analyst Naim Rashiti shows what percentage of votes political parties can get in the 6 October elections

Analisti, Naim Rashiti, ka thënë se gara për zgjedhjet e 6 tetorit, do të jetë më e ashpër se asnjëherë më parë, përcjellë Gazeta Blic. Përmes një shkrimi në facebook, Rashiti, ka thënë se blloqet politike, të cilat i ka ndarë në katër sosh, do t’i marrin mes 19/20% dhe 26/27% të votave. Sipas tij, […]

Žene u politici: Rodna (ne)ravnopravnost u politici i procesu donošenja odluka

U cilju jačanja kosovske demokratije, u najnovijem članku Balkanske grupe „Žene u politici: rodna (ne)ravnopravnost u politici i odlučivanju“ se razmatra nepovoljan položaj žena i nedovoljna zastupljenost u politici i institucijama zemlje. U članku se identifikuju aspekti koji održavaju masivan jaz u rodnoj nejednakosti na Kosovu i iznose konkretne preporuke za poboljšanje rodne ravnopravnosti u […]

Konferencë ndërkombëtare për perspektivën dhe sfidat e Ballkanit Perëndimor

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) dhe Grupi Ballkanik për Hulumtime të Politikave (BPRG), sot mbajnë konferencën ndërkombëtare “Njëzet vite pas: Perspektivat dhe sfidat për Ballkanin Perëndimor”. Në mesin e një numri të gjerë të ekspertëve vendas dhe zyrtarëve qeveritarë, do marrin pjesë edhe një numër i madh panelistësh të shquar ndërkombëtarë, nga SHBA, […]

20 vite pas: Thaçi flet në Konferencën Ndërkombëtare për sfidat e Ballkanit Perëndimor

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) dhe Grupi Ballkanik për Hulumtime të Politikave (BPRG) sot do të organizojnë Konferencën Ndërkombëtare: “Njëzet vite pas: Perspektivat dhe sfidat për Ballkanin Perëndimor”. Në mesin e një numri të gjerë të ekspertëve vendas dhe zyrtarëve qeveritarë, do marrin pjesë edhe një numër i madh panelistësh të shquar ndërkombëtarë […]