Rashiti thotë se situata në veri nuk po shkon drejt normalizimit: Kosova të bëjë një ofertë politike

Drejtori ekzekutiv i Grupit Ballkanik për hulumtimin e politikave, Naim Rashiti, në një intervistë në emisionin “Përballje” në Telegrafi.com me kryeredaktorin Muhamet Hajrullahu, ka folur lidhur me dialogun Kosovë-Serbi, zvarritjen e këtij procesi si dhe tensionet në pjesën veriore të vendit. Sipas tij, zhvillimet e fundit janë produkt i procesit të dialogimit në Ohër, aty […]

“Nëse s’ka marrëveshje, ka tension”, intervistë e Albanian Post me Naim Rashitin

Në qytetin e Kumanovës në Maqedoninë Veriore në vitin 1999 ishte nënshkruar Marrëveshja Ushtarako-Teknike, që kishte paraparë një plan të detajuar të tërheqjes së forcave policore, ushtarake e paramilitare serbe nga territori i Kosovës dhe hapi rrugën për sulmet ajrore të NATO-s. Dy dekada pas, prapë një dakordancë e rëndësishme mund të arrihet mes Kosovës […]

Ikja e mjekëve nga sistemi publik shëndetësor kërkon reagim urgjent

Grupi për Ballkan publikon raportin Shëndetësia në Kosovë: Emigrimi i mjekëve dhe punëtorëve shëndetësor, duke ofruar statistika dhe rekomandime se si duhet të veprojnë institucionet e vendit për të siguruar menaxhim efikas të trendeve të migrimit dhe për të parandaluar largimin e fuqisë punëtore në sektorin e shëndetësisë. Raportin e plotë e gjeni këtu https://bit.ly/3UEpKBd