Date
15.9.23
Time
09:00 - 12:30
Location
Emerald Hotel, Prishtinë

Përmes platformës Western Balkans Policy Forum, Grupi për Ballkan organizoi konferencën “Dialogu me Serbinë: Mësime nga e Kaluara për të Ardhmen e Procesit.” Konferenca bëri bashkë Baroneshën Catherine Ashton dhe Ambasadorin Philip Reeker, lehtësuesit e Dialogut në fillimet e tij, të cilët shpalosën përvojat nga e kaluara dhe dhanë perspektivën e tyre mbi dialogun. Folësit theksuan rëndësinë e perceptimit të dialogut si një nismë e vazhdueshme dhe pronë ekskluzive e Kosovës dhe Serbisë, duke theksuar nevojën për udhëheqje, vendosmëri të pandryshueshme, dhe gatishmëri për kompromis për të arritur qëllime të rëndësishme. Ata përmendën Bashkimin Evropian, me 27 shtetet anëtare, si një model për pranimin e kompromisit për të arritur rezultate më të mira. Ata gjithashtu ritheksuan se objektivi i vazhdueshëm i dialogut është të përgatisë Serbinë dhe Kosovën për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Tags: event shqip
Previous “Analizë Gjithëpërfshirëse e Kushtetutës së Kosovës – 15 Vjetori i Kushtetutës”Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More