Asociacioni i Komunave Serbe: Kuptimi i Pikëpamjeve Kundërthënëse të Shqiptarëve dhe Serbëve

Marrëveshja për Asociacionin/Bashkësinë e Komunave me Shumicë Serbe shënon gurthemelin e mosmarrëveshjes në dialogun mes Kosovës e Serbisë, të ndërmjetësuar nga BE-ja. Serbët e Kosovës janë komuniteti më i prekur nga krijimi i Asociacionit të Komunave Serbe, megjithëse ata po ashtu janë edhe grupi më i margjinalizuar në procesin e Brukselit. Hulumtimi i motiveve, shqetësimeve dhe i dëshirave të serbëve për sa i përket Asociacionit ka kohë që është lënë pas dore, duke prodhuar kështu një humnerë të madhe informative. Përgjigjet e mëposhtme paraqesin pasqyrën e asaj se çfarë mendojnë serbët e katër komunave serbe të veriut për Asociacionin.Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More