Dialogu politik – Tryezë e rrumbullakët me kryetarë e nënkryetarë

4 korrik 2017 – Mundësuar nga Grupi për Ballkan, kryetarët dhe nënkryetarët e partive parlamentare VV, LDK, PDK, AAK, NISMA dhe PSD u mblodhën për një raund të ri të dialogut politik. Diskutimet u përqendruan rreth konsensusit për dialogun me Serbinë me dy prioritete, emërimin e ekipit negociator dhe parimet për dialogun me Serbinë, që përfundimisht do ta fitojnë miratimin e parlamentit.

Megjithatë, mosmarrëveshjet mbeten brenda koalicionit qeverisës dhe mes qeverisë e opozitës. Partitë u pajtuan t’i braktisnin raundet e dialogut të organizuara nga partitë politike, të vlerësuara si vend i vështirë për të arritur konsensus. Përfaqësuesit e partive u pajtuan të përpiqen për takime që do t’i përfshinin vetëm kryetarët.

Aktivitetet e ardhshme të Grupit për Ballkan do të përfshijnë kryetarë, nënkryetarë dhe ekspertë të jashtëm.

Projekti dhe aktivitetet zbatohen me mbështetjen e Departamentit Federal të Punëve të Jashtme të Zvicrës (Ambasada Zvicerane) dhe Ambasadës së Mbretërisë së Norvegjisë.Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More