Tryezë e rrumbullakët me udhëheqësit e Kosovës

25 tetor 2016 – Sot mundësojmë një raund të ri të dialogut politik me udhëheqësite pesë partive politike parlamentare. Kryeministri dhe kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, kryetari i Kuvendit e i PDK-së, Kadri Veseli, kryetari i AAK-së ,Ramush Haradinaj, kryetari i VV-së, Visar Ymeri dhe kryetari NISMA-s, Jakup Krasniqi, të shoqëruar nga nënkryetarët e tyre, […]

Dialogu politik – Tryezë e rrumbullakët me kryetarë e nënkryetarë

4 korrik 2017 – Mundësuar nga Grupi për Ballkan, kryetarët dhe nënkryetarët e partive parlamentare VV, LDK, PDK, AAK, NISMA dhe PSD u mblodhën për një raund të ri të dialogut politik. Diskutimet u përqendruan rreth konsensusit për dialogun me Serbinë me dy prioritete, emërimin e ekipit negociator dhe parimet për dialogun me Serbinë, që përfundimisht […]

Tryezë e rrumbullakët me nënkryetarë të partive

4 maj 2016 – Raundi i tretë i dialogut me përfaqësues të lartë të partive parlamentare, i mundësuar nga Grupi për Ballkan dhe Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), u mbajt në Prishtinë. Këtë herë, takimi i përfaqësuesve të pozitës dhe opozitës përfshinte diskutime për rivendosjen e një atmosfere të marrëdhënieve të punës dhe bashkëpunimin mes […]

Tryezë e rrumbullakët me përfaqësues të lartë të partive parlamentare

29 mars 2016 – Tryeza e dytë e dialogut politik u mundësua sot nga Grupi për Ballkan në bashkëpunim me Institutin Demokratik (D4D). Agjenda përfshinte diskutime për gjetjen e një konsensusi minimal për bashkëpunim mes partive politike, si hap pozitiv për ta krijuar një dialog ndërpartiak. Pjesëmarrësit sugjeruan të krijonin dy lista të çështjeve: një […]