Forumi i Sigurisë në Beograd – Ballkani 2025

20 tetor 2018 – Drejtori Ekzekutiv i BPRG-së, Naim Rashiti, mori pjesë dhe kontribuoi në panelin për Ballkanin 2025.

Rashiti theksoi tri procese mbi të cilat varet integrimi i Ballkanit Perëndimor në BE: Zgjidhjen e çështjeve bilaterale (marrëveshja Maqedoni-Prespa e Greqisë, dhe normalizimin e plotë mes Serbisë e Kosovës); Reformimin, bërja e të cilit kërkon reforma të thella në fushën e sundimit të ligjit, qeverisjes së mirë dhe themelore; dhe Vullnetin e BE-së dhe të anëtarëve të tij në vitet në vijim për t’i tërhequr vendet e Ballkanit Perëndimor drejt klubit të tyre.

Strategjia e BE-së për zgjerim nxjerr në pah tri kategori të kandidatëve: vrapuesit e parë dhe shtresën e dytë dhe të tretë. Megjithatë, nëse njëri mbetet prapa, edhe tjetri do të mbetet prapa gjithashtu. Viti 2025 është afër, por elitat e Ballkanit Perëndimor dhe apatia e BE-së po i bëjnë qytetarët të besojnë se anëtarësimi është i pamundur të arrihet. Duhet ta shohim një ndryshim rrënjësor në Ballkanin Perëndimor për t’i parë perspektivat e vitit 2025.

Për më shumë ndiqni: @naimrashiti, @BalkansGroup dhe @BelSecForum.Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

Exciting news! The Parliamentary Assembly of the Council of Europe voted in favour of the draft Opinion recommending Kosovo’s membership to the CoE!
Kosovo is now one step closer to joining the @coe and gaining access to its extensive mechanisms.

Load More