Gazeta Express: Rashiti: Ky vit, shansi i fundit për konsensus

Në një intervistë për “Kohën Ditore”, Rashiti ka treguar edhe për dialogun e iniciuar nga ai ndërmjet pozitës dhe opozitës, që, megjithatë, nuk u finalizua me firmosjen e një marrëveshjeje sa i përket demarkacionit.

Rashiti ka folur edhe për rolin e Kuvendit, për reformën zgjedhore, si dhe për qasjen që Kosova duhet ta aplikojë në negociata me Serbinë.

Dëshpërimi i qytetarëve me klasën politike

KD: Kosova e përmbylli vitin 2016 me përpjekje të dështuara për të arritur konsensus ndërmjet partive politike, për çështjet të cilat vazhdojnë të mbesin pezull. Si e komentoni këtë?

Rashiti: Me gjithë mospërmbushjen e suksesshme të një viti, së paku pjesa e dytë e vitit ka sjellë një situatë më të mirë politike, më të qetë. Janë ndalur konfliktet brenda dhe jashtë Kuvendit, ka pasur një komunikim politik ndërmjet të gjitha partive parlamentare, ka hyrë në fuqi Marrëveshja e Stabilizim- Asocimit, si dhe agjenda evropiane është aprovuar…

Burimi: https://www.gazetaexpress.com/lajme-rash-ky-vit-shansi-i-fundit-per-konsensus-311262/?archive=1Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More