Grupi për Ballkan ka organizuar një sërë ngjarjesh për të promovuar dhe mbështetur dialogun Kosovë-Serbi

Grupi për Ballkan ka organizuar një sërë ngjarjesh me qëllim të promovimit dhe mbështetjes së dialogut midis Kosovës dhe Serbisë. Përmes platformës Western Balkans Policy Forum, Grupi për Ballkan organizoi konferencën “Dialogu me Serbinë: Mësime nga e Kaluara për të Ardhmen e Procesit.” Konferenca bëri bashkë Baroneshën Catherine Ashton dhe Ambasadorin Philip Reeker, lehtësuesit e […]

Call for Researcher(s)

Title: RESEARCHER(S)Status: Full-timeLocation: Prishtina – KosovoReporting to: Executive Director Balkans Group is seeking one or more Researchers to work on projects and ensure their implementation,collect, and analyze data, and write, edit, and review papers, reports, and articles. ABOUT BALKANS GROUPBalkans Group, located in the center of the city, offers opportunities for professional development with acompetitive […]

Call for Expression of Interest – Policy Writing/ Energy Security in Serbia

Short-term Experts/ Consultants/CSOs and Consulting Companies Policy Writing/ Energy Security in Serbia Background Within the framework of the regional cooperation component, Balkans Policy Research Group (BPRG) is seeking to contract energy policy experts/ consultants for Serbia. We are looking for experts/ consultants that acquire thorough expertise, are able to deliver high-quality policy writing and have […]

Rashiti thotë se situata në veri nuk po shkon drejt normalizimit: Kosova të bëjë një ofertë politike

Drejtori ekzekutiv i Grupit Ballkanik për hulumtimin e politikave, Naim Rashiti, në një intervistë në emisionin “Përballje” në Telegrafi.com me kryeredaktorin Muhamet Hajrullahu, ka folur lidhur me dialogun Kosovë-Serbi, zvarritjen e këtij procesi si dhe tensionet në pjesën veriore të vendit. Sipas tij, zhvillimet e fundit janë produkt i procesit të dialogimit në Ohër, aty […]

Grupi për Ballkan organizoi trajnimin e dytë të këtij viti të Programit Ekzekutiv “Të rinjtë në Politikë: Qeverisja dhe Sistemet Politike”

23 – 26 maj 2023 Grupi për Ballkan organizoi trajnimin e dytë të këtij viti të Programit Ekzekutiv “Të rinjtë në Politikë: Qeverisja dhe Sistemet Politike”. Tridhjetë e pesë pjesëmarrës të rinj nga sfera dhe parti politike të ndryshme morrën pjesë në ligjërata dhe diskutime frymëzuese mbi tema të rëndësishme si Sundimi i Ligjit, Qeverisja […]

Balkan Dialogues Initiative – E Ardhmja Evropiane për Vendet e Ballkanit Perëndimor: Sigurimi i Paqes Pozitive

11-13 maj 2023, Prishtinë, Kosovë Grupi për Ballkan, në bashkëpunim me Fondacionin BFPE për një Shoqëri të Përgjegjshme dhe Këshillin Atlantik, organizuan Balkan Dialogues Initiative. Në kuadër të Forumit të Politikave të Ballkanit Perëndimor, kjo konferencë shërbeu me sukses si një platformë për bashkëpunim ndërmjet aktorëve kryesorë nga Ballkani Perëndimor, Bashkimi Evropian dhe Shtetet e […]

Kosova dhe Këshilli i Evropës: Rruga drejt anëtarësimit

Raporti i ri i politikave i Grupit për Ballkan Kosova dhe Këshilli i Evropës: Rruga drejt anëtarësimit, analizon rrugën e Kosovës drejt Këshillit të Evropës, duke përfshirë kriteret për anëtarësim, hapat procedural dhe sfidat potenciale. Ai ofron një pasqyrë të garancive kushtetuese, progresin e Kosovës në zbatimin e tyre dhe kërkesat e mundshme para ose […]

Ftesë për aplikim në Programin Ekzekutiv “Të Rinjtë në Politikë: Qeverisja dhe Sistemet Politike; Trajnim për Politika Publike dhe Shkathtësi” 2023

Programi ekzekutiv “Të rinjtë në politikë: Qeverisja dhe Sistemet Politike” synon të trajnojë dhe ngritë kapacitetet e të rinjve aktiv në parti politike në Kosovë në fushat sikurse sundimi i ligjit, politikat publike, qeverisja e mirë, zhvillimi ekonomik dhe politikat shoqërore, politikat e edukimit, bashkëpunimi rajonal, etj. Duke mbledhur rininë e të gjitha subjekteve politike, […]