Lugina e Braktisur

Naim Rashiti nga Zyra e Grupit Ndërkombëtar të Krizave në Kosovë, ka thënë se liderët e Luginës e kanë humbur betejën për të siguruar më shumë të drejta për shqiptarët brenda sistemit politik të Serbisë.Me skepticizëm ai e sheh edhe marrëveshjen e fundit për themelimin e Asociacionit të komunave të Luginës, për shkak të joqëndrueshmërisë që kanë treguar liderët atje. Rashiti ka deklaruar se Beogradi e përdor Veriun për ta penguar shtetndërtimin e Kosovës dhe në anën tjetër e dërrmon një popullatë në Luginë duke ia mohuar të drejtat elementare. Për gjendjen e rëndë të shqiptarëve në Luginë pa faj nuk e ka lënë as Prishtinën, Tiranën e Brukselin.

Burimi:   http://www.kosovalive360.com/lugina-e-braktisur.htmlQamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More