Paralajmërohen Kurti dhe Osmani: Rreziku që i kanoset Qeverisë së re, nëse votohet pa minoritetet

Rashiti: Rrezikohen zgjedhje të reja

Analisti i çështjeve politike Naim Rashiti, ka thënë se nëse Kuvendi i Kosovës, voton qeverinë e re me ministra që përfaqësojnë minoritetet, por pa votat e tyre, ai bën shkelje kushtetuese.

Rashiti ka thënë se nëse dikush ankohet për këtë në Gjykatën Kushtetuese brenda 8 ditësh, Gjykata vendos masa të përkohshme dhe qeveria bëhet jo funksione.

Analisti i çështjeve politike Naim Rashiti, ka thënë se nëse Kuvendi i Kosovës, voton qeverinë e re me ministra që përfaqësojnë minoritetet, por pa votat e tyre, ai bën shkelje kushtetuese.

Rashiti ka thënë se nëse dikush ankohet për këtë në Gjykatën Kushtetuese brenda 8 ditësh, Gjykata vendos masa të përkohshme dhe qeveria bëhet jo funksione.

Postimi i Rashitit në Facebook:

Nëse Kuvendi voton një qeveri me ministra që përfaqësojnë minoritetet, por pa votat e minoriteteve, ai bën shkelje kushtetuese… dhe nëse dikush ankohet në Gj. Kushtetuese brenda 8 -ditësh, Gjykata vendos menjëherë masë të perkohshme mbi Kuvendin, pra qeveria bëhet jo funksionale.

Burimi: https://www.kosovaime.tv/paralajmerohen-kurti-dhe-osmani-rreziku-qe-i-kanoset-qeverise-se-re-nese-votohet-pa-minoritetet/Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More