Rashiti: Merkel po e ndjen që ka një lloj pronësie në çështjen Kosovë-Serbi

Naim Rashiti nga Grupi për Hulumtimin e Politikave në Ballkan, ka thënë se Gjermania dhe SHBA pos Kosovës kanë edhe çështje tjera që përplasen.

Rashiti, në “Debat Plus” me Ermal Pandurin në RTV Dukagjini, ka thënë se mes SHBA-së dhe Gjermanisë ka dallime shumë serioze në raport me zgjidhjen e çështjes së Kosovës.

“Edhe në tema tjera SHBA dhe Gjermania nuk kanë marrëdhënie shumë të mira, por zonja Merkel e ndjen që ka një lloj pronësie në çështjen e Ballkanit pasi dialogu Kosovë-Serbi ka filluar me vizitën e saj në Serbia në vitin 2011 dhe ajo ka dëshirë të shohë këtë çështje të zgjidhur”.

Drejtori i Grupit Ballkanik të Politikave me seli në Prishtinë, ka thënë se në të kaluarën çdoherë më parë ka pasur një proces të koordinuar të bisedimeve të udhëhequr nga QUINT-i, ndërsa tani këtë proces po e udhëheqin vetëm dy shtete të BE-së.

“Megjithatë dallimet do të zbuten kur të fillojë procesi i vërtet i dialogut, sepse deri më tani nuk ka pasur dialog të mirëfilltë. Kur të filloj procesi serioz i dialogut do t’i shohim të gjithë akterët dhe në fund do të befasohemi se sa pak do t’u kushtohet vëmendje detajeve”.Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

Exciting news! The Parliamentary Assembly of the Council of Europe voted in favour of the draft Opinion recommending Kosovo’s membership to the CoE!
Kosovo is now one step closer to joining the @coe and gaining access to its extensive mechanisms.

Load More