Rashiti: SHBA ka dy kushte dialog intenziv dhe një marrëveshje që mbyll gjithçka mes Kosovës dhe Serbisë

Naim Rashiti nga BPRG në emisionin Analiza Zgjedhore të Klan Kosovës ka thënë se SHBA-ja dëshiron që deri në pranverë të ketë një marrëveshje Kosovë-Serbi.

“Përgjegjësia bie mbi presidentin e tanishëm, mbi kandidatin për kryeministër dhe liderët e opozitës që të gjejnë rrugën që të hynë në proces të dialogut Kosovë-Serbi, i cili është proces intenziv”.

“Çdo ide është e gjallë derisa nuk ka proces krejt këto ide që janë fol me kohë janë në munges të procesit të dialogut”.

“SHBA ka dy kushte dialog intenziv për marrëveshje gjithpërfshirëse dhe një marrëveshje që mbyll gjithçka mes Kosovës dhe Serbisë me një nënshkrim. Kjo nē historinë e dy shteteve nuk ka ndodh kurrë dhe pritet ka një besim tek njerëzit se mund të arrihet”.

“Kjo është marrëveshje që të bëhet procesi intenziv shpejt në pranverē dhe gjithçka të përmbyllet me procese normale”, tha Rashiti.

Burimi: Klan Kosova https://klankosova.tv/rashiti-shba-ka-dy-kushte-dialog-intenziv-dhe-nje-marreveshje-qe-mbyll-gjithcka-mes-kosoves-dhe-serbise3/Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More