Raundi i dialogut të fundvitit me nënkryetarët e partive politike premton bashkëpunim dhe afat kohor për përparim

20 dhjetor 2017 – Nënkryetarët e pesë partive parlamentare VV, LDK, PDK, AAK dhe NISMA u mblodhën për një raund të ri të dialogut politik, të mundësuar nga Grupi për Ballkan. Nënkryetarët nga koalicioni qeverisës dhe partitë opozitare punuan së bashku për një agjendë të re të dialogut, përfshirë temat që kërkojnë bashkëpunim dhe koordinim të fortë midis partive në pushtet, opozitës dhe përfshirjes së drejtpërdrejtë nga parlamenti. Nënkryetarët ripohuan nevojën për ta përmirësuar dialogun duke i dhënë përparësi dhe duke vendosur afate të qarta dhe realiste për trajtimin dhe zgjidhjen e temave të vështira. Demarkacioni i kufirit me Malin e Zi u theksua si çështje urgjente; të gjitha palët u pajtuan se duhet gjetur zgjidhje. Dialogu me Serbinë u konsiderua gjithashtu përparësi kryesore; të gjitha partitë u pajtuan për ta intensifikuar punën dhe përgatitjen për bisedime. Nënkryetarët u pajtuan që në raundin tjetër të trajtohen çështjet një nga një. Raundet e takimeve mes partive politike janë pjesë e dialogut politik që Grupi për Ballkan e ka themeluar në vitin 2016.Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

Balkans Group is looking for experts/consultants on Energy Security, who can deliver high-quality policy analysis, and have in-depth knowledge of energy policy in the WB6.
For more details, visit the following link 🔽

Load More