Tryezë e rrumbullakët me përfaqësues të lartë të partive

13 korrik 2016 – Me iniciativë të Grupit për Ballkan dhe në partneritet me Institutin D4D, përfaqësues të lartë të partive politike u takuan sot në Prishtinë. Ky takim shënon raundin e katërt të dialogut politik. Agjenda e tryezës së rrumbullakët përfshiu diskutime mbi hapat e mëtejmë për gjetjen e një zgjidhjeje konsensuale lidhur me marrëveshjen kufitare me Malin e Zi dhe marrëveshjet me Serbinë. Situata e tensionuar politike dhe mosmarrëveshja për marrëveshjen kufitare kanë ndikuar në procese të tjera të rëndësishme për Kosovën; liberalizimi i vizave në veçanti.

Përfaqësuesit e partive politike kërkuan më shumë debat dhe diskutime për çështjet që shkaktuan mosmarrëveshje, dhe më shumë transparencë dhe përfshirje në proces. Ata u pajtuan për nevojën për të vazhduar me dialogun në formën e formatit të mundësuar nga Grupi për Ballkan. Roli ynë i ndërmjetësimit u miratua dhe këshillua për përgatitjen dhe përmirësimin e dialogut në nivelin e udhëheqësve të partive.



Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More