Asociacioni i Komunave Serbe: Kuptimi i Pikëpamjeve Kundërthënëse të Shqiptarëve dhe Serbëve

Janar 2017 – Marrëveshja për Asociacionin/Bashkësinë e komunave me shumicë serbe shënon themelin e mosmarrëveshjes të dialogut të ndërmjetësuar nga BE-ja mes Kosovës e Serbisë. Parimet e përgjithshme për themelimin e Asociacionit/Bashkësisë, të miratuara në gusht të vitit 2015, sollën më shumë polemika dhe shkaktuan një krizë të pashembullt në Kosovë. Përkrahësit e mbështetën atë si mjet për t’i integruar serbët e Kosovës veriore në juridiksionin e Kosovës dhe për ta avancuar normalizimin e marrëdhënieve midis dy shteteve. Megjithatë, Asociacioni është bërë çështje e ndërlikuar në praktikë. Shumë segmente të shoqërisë kosovare e refuzojnë një Asociacion të këtij lloji, Gjykata Kushtetuese vendosi që ai është në kundërshtim me frymën e Kushtetutës dhe qeveria ngurron ta zbatojë atë derisa Serbia të paraqesë plane të qarta për tërheqjen e institucioneve paralele që ajo i financon në KosovëQamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More