Grupi për Ballkan organizoi trajnimin e tretë të Programit Ekzekutiv “Të rinjtë në politikë” 2022

03 tetor 2022 Grupi për Ballkan organizoi trajnimin e tretë të Programit Ekzekutiv “Të rinjtë në Politikë: Qeverisja dhe Sistemet Politike” 2022. Pjesëmarrës në trajnim ishin anëtarë të rinj nga të gjitha partitë politike, të cilët mësuan tema dhe aftësi të reja. Fjalën hyrëse e mbajti Përfaqësuesi i Ambasadës së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, […]

Kryeministri Kurti dhe ambasadori i Norvegjisë Grøndahl, nënshkruajnë memorandum mirëkuptimi

Prishtinë, 22 prill 2021 Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, dhe ambasadori i Norvegjisë në Kosovë, Jens Erik Grøndahl, nënshkruan sot memorandum mirëkuptimi në një ceremoni të organizuar në kryeministri. Ky memorandum mirëkuptimi ka për qëllim mbështetjen për qeverinë e Kosovës, kryeministrin, zyrën e kryeministrit dhe zëvendëskryeministrit për integrime evropiane, zhvillim dhe dialog, në […]

Konkurs për ese

Grupi për Ballkan shpallë konkurs për esetë më të mira ! Esetë duhet të përkojnë me tematikë mbi rëndësinë si: Pjesëmarrje e grave në politikë në Kosovë; Rritja e kuotës gjinore për përfaqësim sa më të drejtë gjinor në Kosovë; Promovimi i gruas në pozita vendimmarrëse në Kosovë. Bëhu pjesë e konkursit për esenë më […]

Synohet tryezë e liderëve politikë për ta debatuar demarkacionin

Kanë nisur iniciativa për t’i ulur përreth një tryeze liderët e partive kryesore në pushtet dhe opozitë, në përpjekjen që të mbërrihen konsensusi dhe qasja e përbashkët rreth çështjes së demarkacionit me Malin e Zi, shkruan sot Koha Ditore. Detyrën për ta mbërritur këtë synim e ka marrë Naim Rashiti. Rashiti është analist në Grupin […]