Rruga e Gjatë e Kosovës për Udhëtim pa Viza

Pas një bllokade disa vjeçare, Kosova po bën hapa të rëndësishëm drejt marrëveshjes për liberalizim të vizave me Bashkimin Evropian (BE). Liberalizimi i vizave është bërë prioritet kryesor për politikën dhe qytetarët e vendit. Këtë pranverë, Parlamenti ratifikoi marrëveshjen për demarkacionin e kufirit me Malin e Zi dhe BE-ja dërgoi një mision ekspertësh për të vlerësuar përparimin e bërë në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Komisioni së shpejti pritet të dalë me një qëndrim për të rikonfirmuar propozimin e mëhershëm pozitiv. Megjithatë, ekziston një procedurë e gjatë dhe një process politik kompleks i vendim-marrjes në BE derisa kosovarëve t’iu lejohet udhëtimi pa viza në vendet e zonës Shengen.Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

Kosovo deserves to join the @coe.
PACE committee recommends 🇽🇰for membership, highlighting its commitment to strengthening human rights standards and addressing challenges like protecting non-majority communities' rights.
For more, read the BPRG's report:https://shorturl.at/lFNO4

Load More