Rinisja e Procesit të Berlinit për Ballkanin Perëndimor: Të bërit e objektivave më ambicioze

Pak para se kancelari gjerman Olaf Scholz të rifillojë Procesin e Berlinit në fillim të nëntorit 2022, raporti i ri i politikave të Grupit për Ballkan – Rinisja e Procesit të Berlinit për Ballkanin Perëndimor: Të bërit e objektivave më ambicioze, ofron një analizë gjithëpërfshirëse të procesit të Berlinit. Duke u mbështetur në sukseset dhe të […]

DIALOGU KOSOVË-SERBI: Implementimi i Lirisë së Lëvizjes dhe Menaxhimit të Integruar të Kufirit për dobinë e qytetarëve

Grupi për Ballkan ka publikuar analizën e politikave DIALOGU KOSOVË-SERBI: Implementimi i Lirisë së Lëvizjes dhe Menaxhimit të Integruar të Kufirit për dobinë e qytetarëve, e cili ofron një hulumtim të detajuar të këtyre marrëveshjeve dhe implementimit të tyre.  Liria e Lëvizjes dhe Menaxhimi i Integruar i Kufirit (IBM) janë të ndërlidhura ngushtë në kontekstin e marrëdhënieve […]

Grupi për Ballkan organizoi fokus grup me të rinjtë mbi dialogun Kosovë – Serbi

Prishtinë, 24 shkurt 2022 Grupi për Ballkan, në vazhdën e aktiviteteve mbi Bashkëpunimin Rajonal dhe Marrëdhëniet e Mira Fqinjësore, organizoi fokus grupin “Të rinjtë dhe Dialogu Kosovë-Serbi”. Pjesëmarrës të këtij fokus grupi ishin studentët e fushave të ndryshme, të cilët shprehën nevojën e vazhdimit të dialogut deri në arritjen e një zgjidhje përfundimtare. Shumica e […]

Lansimi i platformës dialogu-info.com

16 mars 2021 Grupi për Ballkan,  ka mbajtur ceremoninë e lansimit të platformës dialogu-info.com me datë 16 mars 2021, e cila i kushtohet informimit të qytetarëve lidhur me marrëveshjet e arritura dhe procesin e dialogut Kosovë- Serbi. Në këtë takim, që u mbajt online, ishte e pranishme Zv. Ambasadorja e Norvegjisë në Kosovë Znj. Jenny […]

Punëtori: “Diskutim me ekspert lidhur me procesin e Dialogut në mes të Kosovës dhe Serbisë”

23 Shtator 2020 – Grupi për Ballkan ka mbajtur një punëtori për dialogun në mes të Kosovës dhe Serbisë, me ekspertët e fushës. Ky diskutim mbi të gjitha është fokusuar në zhvillimin e web platformës të cilën Grupi për Ballkan do ta lançoj e që synon rritjen e përfshirjes dhe informimit të qytetarëve sa i […]

Punëtori online: “Diskutim lidhur me Dialogun e Brukselit në mes të Kosovës dhe Serbisë”

24 korrik 2020 – Grupi për Ballkan ka mbajtur punëtorinë për dialogun teknik në mes Kosovës dhe Serbisë, me qytetarët e Mitrovicës së Veriut. Përmes kësaj punëtorie, BPRG ka synuar rritjen e pjesëmarrjes dhe informimit të qytetarëve sa i përket procesit të dialogut. Fillimisht, studentët morën narrativet të disa prej marrëveshjeve, duke inkurajuar diskutim rreth […]

Marrëveshjet e Brukselit: Ndikimi i Tyre në Jetën Tonë të Përditshme

Marrëveshjet që kanë dalë nga Dialogu i Brukselit kanë arritur të ndikojnë pozitivisht në jetët e njerëzve në Kosovë, përkundër faktit që publiku u acarua kur “marrëveshja përfundimtare” u promovua të ishte më afër se kurrë. Duke qenë aktiviste e shoqërisë civile, për një kohë të gjatë, fokusi im ka qenë tek të metat e […]

Liria E Lëvizjes Në Kosovë – Ndërmjet Marrëveshjeve Formale Dhe Realitetit

Marrëveshja për lirinë e lëvizjes u nënshkrua nga Beogradi dhe Prishtina në korrik të vitit 2011 si pjesë e një dialogu teknik të ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian dhe kishte për qellim zgjidhjen e çështjeve të lirisë së lëvizjes, andaj, në fakt paraqet përgjigjen në çështjen së në çfarë mënyre mund të lëvizin qytetarët brenda Kosovës, […]

Ngarkesë toksike, transportim i sigurt – Efektet e zbatimit të Marrëveshjes mbi Certifikatat ADR

Marrëveshja për njohjen reciproke të certifikatave ADR (25 prill 2016) në mes të Kosovës dhe Serbisë, e arritur në Bruksel me ndërmjetësimin e BE-së, ka kontribuar në lëvizjen e lirë të mallrave të rrezikshme dhe ka lejuar operimin ekonomik të kompanive kosovare që punojnë në këtë sektor, në përputhje me standardet evropiane dhe ndërkombëtare. Certifikata […]