Vendimi i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës dhe Zgjedhjet e parakohshme: Analizë ligjore dhe skenarët e mundshëm

8 shkurt 2021

Artikulli i fundit i Grupit për Ballkanit “Vendimi i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës dhe Zgjedhjet e parakohshme: Analizë ligjore dhe skenarët e mundshëm”, përshkruan skenarët e mundshëm pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese që zbuloi se zgjedhja e qeverisë së Kryeministrit Avdullah Hoti nuk mori shumicën pas pavlefshmërisë së një prej 61 votave në Asamblenë me 120 vende. Vendimi i Gjykatës Kushtetuese i botuar më 6 janar 2021 detyroi zgjedhjet e parakohshme të mbahen brenda 40 ditësh dhe data është caktuar për 14 Shkurt 2021.

Artikulli ilustron të ardhmen, kalendarin dhe rrugën drejt zgjedhjeve të një presidenti të ri dhe formimin e qeverisë.

Për të shmangur një krizë të gjatë dhe cikle të reja zgjedhjesh, partitë politike duhet të mbështesin procesin zgjedhor, të shmangin zvarritjen e numërimit dhe rinumërimit si dhe ndërmarrjen e hapave të menjëhershëm për të formuar me shpejtësi institucionet e reja. Zgjedhja e Presidentit do të kërkojë konsensus dhe bashkëpunim midis partive kryesore politike në Asamblenë e re.Qamil Hoxha street ob. no. 29
appartment no. 7,
Prishtina
10000, Kosovo


Opening Hours:

Mon – Fri: 09:00  – 17:00

 

Connect with us:

📢We are pleased to announce a new partnership with @Sida on the project -Elevate Peace, state-building agenda, and advancing the #EU Agenda. Together, we'll advance state-building agendas, foster dialogue for #peace, and promote inclusive policymaking.

Load More