4

Summer Nights at the Library

Ramen graphical user interface stealth. Deployment buyer lean startup network effects mass market
technology angel investor holy grail conversion. Vesting period hypotheses facebook entrepreneur sales startup social media early adopters holy grail marketing market monetization. User experience series a financing rockstar innovator pitch infographic ecosystem scrum project.

Grupi për Ballkan organizoi trajnimin e dytë për të Rinjtë në Politikë

3 nëntor 2019 – Grupi për Ballkan organizoi raundin e dytë trajnues, pjesë e programit arsimor për “të Rinjtë në Politikë”. Ky trajnim në fusha dhe aftësitë e reja të politikave u organizua si vazhdim i raundit të parë të trajnimit i cili u mbajt në qershor 2019. Grupi i parë i pjesëmarrësve pati një […]

I dërguari amerikan përpiqet të nxisë vazhdimin e bisedimeve midis Kosovës dhe Serbisë

Z. Grenell po vjen për të “kuptuar nëse palët janë të gatshme dhe nëse një marrëveshje është e mundur,” tha Naim Rashiti, drejtor i  Grupi për Hulumtimin e Politikave në Ballkan me qendër në Prishtinë. “Por ekzistojnë disa shenja që Kosova dhe Serbia janë të gatshme për këtë proces intensiv dhe për një kompromis të […]

Përshtypjet e mia për integrimin e gjyqësorit në Mitrovicë

Jam prokurore në Gjykatën Themelore të Mitrovicës. Jetoj në Mitrovicën e Veriut bashkë me familjen time. Që nga viti 1994 kam punuar për gjyqësorin serb; fillimisht si praktikante, më pas bashkëpunëtore profesionale, e më vonë si prokurore. Integrimi jonë në sistemin gjyqësor të Kosovës ndodhi në vitin 2017. Në fillim të punës sonë, përkthimi ishte […]

Marrëveshjet e Brukselit: Ndikimi i Tyre në Jetën Tonë të Përditshme

Marrëveshjet që kanë dalë nga Dialogu i Brukselit kanë arritur të ndikojnë pozitivisht në jetët e njerëzve në Kosovë, përkundër faktit që publiku u acarua kur “marrëveshja përfundimtare” u promovua të ishte më afër se kurrë. Duke qenë aktiviste e shoqërisë civile, për një kohë të gjatë, fokusi im ka qenë tek të metat e […]