Grupi për Ballkan ka organizuar një sërë ngjarjesh për të promovuar dhe mbështetur dialogun Kosovë-Serbi

Grupi për Ballkan ka organizuar një sërë ngjarjesh me qëllim të promovimit dhe mbështetjes së dialogut midis Kosovës dhe Serbisë. Përmes platformës Western Balkans Policy Forum, Grupi për Ballkan organizoi konferencën “Dialogu me Serbinë: Mësime nga e Kaluara për të Ardhmen e Procesit.” Konferenca bëri bashkë Baroneshën Catherine Ashton dhe Ambasadorin Philip Reeker, lehtësuesit e […]

Grupi për Ballkan organizoi trajnimin e dytë të këtij viti të Programit Ekzekutiv “Të rinjtë në Politikë: Qeverisja dhe Sistemet Politike”

23 – 26 maj 2023 Grupi për Ballkan organizoi trajnimin e dytë të këtij viti të Programit Ekzekutiv “Të rinjtë në Politikë: Qeverisja dhe Sistemet Politike”. Tridhjetë e pesë pjesëmarrës të rinj nga sfera dhe parti politike të ndryshme morrën pjesë në ligjërata dhe diskutime frymëzuese mbi tema të rëndësishme si Sundimi i Ligjit, Qeverisja […]

Balkan Dialogues Initiative – E Ardhmja Evropiane për Vendet e Ballkanit Perëndimor: Sigurimi i Paqes Pozitive

11-13 maj 2023, Prishtinë, Kosovë Grupi për Ballkan, në bashkëpunim me Fondacionin BFPE për një Shoqëri të Përgjegjshme dhe Këshillin Atlantik, organizuan Balkan Dialogues Initiative. Në kuadër të Forumit të Politikave të Ballkanit Perëndimor, kjo konferencë shërbeu me sukses si një platformë për bashkëpunim ndërmjet aktorëve kryesorë nga Ballkani Perëndimor, Bashkimi Evropian dhe Shtetet e […]

Grupi për Ballkan organizoi konferencë për 15 vjetorin e Kushtetutës së Kosovës

Me rastin e 15-vjetorit të Kushtetutës së Kosovës, Grupi për Ballkan ka organizuar konferencën “Analizë gjithëpërfshirëse e Kushtetutës së Kosovës”. Në këtë ngjarje, Grupi për Ballkan prezantoi dy raporte: Drejtori ekzekutiv i Grupit për Ballkan, Naim Rashiti, potencoi se gjatë këtyre 15 viteve, Kushtetuta dhe Gjykata Kushtetuese kanë dëshmuar themelin e demokracisë, zgjidhjen e shumë […]

Aktivitet shkëmbimi “Promovimi i zërave të fuqishëm, rritja e rolit të shoqërisë civile dhe mbështetja e mundësive të reja për normalizimin e marrëdhënieve”

20-21 qershor 2022 Grupi për Ballkan organizoi aktivitet shkëmbimi me përfaqësues të shquar të shoqërisë civile të Serbisë dhe Kosovës më 20-21 qershor 2022, në Prishtinë. Në kuadër të shtyllës ‘Përparimi i Bashkëpunimit Rajonal dhe Marrëdhënieve të Fqinjësisë së Mirë’, ky aktivitet synoi të vendosë bazat për shkëmbime të rregullta të grupeve të ndryshme të […]

Grupi për Ballkan organizoi konferencën “Kosova në iniciativat rajonale: sfidat dhe mundësitë”

30 nëntor 2021 Me 30 nëntor, Grupi për Ballkan organizoi konferencën “Kosova në iniciativat rajonale: sfidat dhe mundësitë”. Konferenca kishte për qëllim të identifikojë mënyrat dhe mundësitë për përmirësimin e pozitës dhe pjesëmarrjes në organizatat dhe nismat rajonale, si dhe të shtjellojë sfidat kryesore që e pengojnë këtë. Znj. Donika Gërvalla Schwarz, Zëvendëskryeministre e dytë […]

Bashkëpunimi rajonal në Ballkanin Perëndimor dhe pjesëmarrja e Kosovës në organizatat rajonale

“Identifikimi i mënyrave më të mira për bashkëpunim rajonal në Ballkanin Perendimor” 29 Mars 2021 Grupi për Ballkan organizoi një tryezë të rrumbullakët me anëtarët e shoqërisë civile dhe ekspertë të fushës për të mbështetur komponentën “Bashkëpunimi rajonal dhe marrëdhëniet e mira fqinjësore”. Kjo komponentë synon të identifikojë mënyrat më të mira drejt bashkëpunimit rajonal […]