Kosova: Zhbllokimi i perspektivës Euro Atlantike – Bashkimi Evropian, Dialogu për Normalizim të Marrëdhënieve me Serbinë dhe mundësitë për njohje nga 5 shtetet mosnjohëse të BE-së

Raporti i ri i Grupit për Ballkan Kosova: Zhbllokimi i perspektivës Euro-Atlantike Bashkimi Evropian, Dialogu për Normalizim të Marrëdhënieve me Serbinë dhe mundësitë për njohje nga 5 shtetet mosnjohëse të BE-së, analizon pikëpamjet e shteteve të BE-së që nuk e njohin Kosovën dhe rolin e BE-së sipas planit Franko-Gjerman. Pesë nga 27 shtetet anëtare të Bashkimit Evropian (BE) […]

Regjimi i vizave për Kosovën: A do t’i japë BE fund kësaj agonie të gjatë?

Raporti i ri i politikave të Grupit për Ballkan Regjimi i vizave për Kosovën: A do t’i japë BE fund kësaj agonie të gjatë? ofron analiza dhe informacione të hollësishme për procesin e liberalizimit të vizave për Kosovën dhe argumenton se vonesat e BE-së në miratim janë krejtësisht të paarsyeshme. Në dekadën e fundit, Kosova ka shënuar […]

Grupi për Ballkan lanson projektin e ri

01 Shkurt 2021 Grupi për Ballkan lanson projektin “Zhvillimi i paqes & shtet-ndërtimit dhe avancimi i agjendës Evropiane” i financuar nga Ministria Punëve të Jashtme Norvegjisë . Projekti synon të fuqizoj paqen, shtet-ndërtimin dhe agjendën Evropiane për Kosovën, përmes pajtimit, politikëbërjes gjithëpërfshirëse, dhënies së ekspertizës, rritjes së mbështetjes politike dhe shoqërore për paqen, ndërtimit të […]

Fjalimi i Naim Rashitit drejtuar deputetëve të Parlamentit Evropian mbi “Përtej pranimit: Pakthyeshmëria e sundimit të ligjit”

18 Mars 2019 – Fjalimi i Naim Rashitit (i redaktuar) drejtuar deputetëve të Parlamentit Evropian (Komisioneve AFET dhe LIBE) mbi “Përtej pranimit: Pakthyeshmëriae sundimit të ligjit” Dhjetë sfida për pakthyeshmërinë e sundimit të ligjit në Ballkanin Perëndimor 1. Aderimi dhe integrimi në BE përbëjnë bazën kryesore për reforma në Ballkanin Perëndimor Reformat në sundimin e […]

Konferenca për “Dekadën e ardhshme të Kosovës: Avancimi i reformave, bashkëpunimi rajonal dhe integrimi evropian”

4 maj 2018 – Grupit për Hulumtimin e Politikave në Ballkan (BPRG), në bashkëpunim me Demokracinë për Zhvillim (D4D) dhe Qendrën e Kosovës për Studime të Sigurisë (QKSS), zhvilloi një konferencë të nivelit të lartë për “Dekadën e ardhshme të Kosovës: Avancimi i reformave, bashkëpunimi rajonal dhe integrimi evropian”. Përqendrimi i konferencës ishte avancimi i […]

Konferenca e të rinjve e Ballkanit Perëndimor para Samitit të Londrës

3 prill 2018 – Drejtori Ekzekutiv i Grupit për Ballkan, Naim Rashiti, paraqiti analizën e Grupit për Ballkan mbi Procesin e Berlinit, të organizuar nga Këshilli Britanik. Konferenca rajonale “Konferenca rinore e Qytetarëve Aktivë të Ballkanit Perëndimor” synonte hartimin e politikave dhe rekomandimeve nga shoqëria civile dhe organizatat rinore për Samitin e ardhshëm të Londrës […]

Procesi i Berlinit për Ballkanin Perëndimor: Përfitimet dhe sfidat për Kosovën

Procesi i Berlinit është një iniciativë e udhëhequr nga Gjermania me mandat për ta lehtësuar bashkëpunimin rajonal midis gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor – Shqipërisë, Bosnjes dhe Hercegovinës, Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Serbisë – për t’u mundësuar atyre që t’i bashkohen BE-së. “Agjenda e lidhshmërisë” është komponenti më i rëndësishëm që synon lidhjen […]

Grupi për Ballkan paraqiti Raportin e Progresit për Agjendën për Reforma Evropiane

10 nëntor 2017 – Kryeministri Ramush Haradinaj, Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova, Ambasadori i Norvegjisë, Per Strand Sjaastad, i kontribuuan konferencës që Grupi për Ballkan e organizoi me rastin e paraqitjes së Raportit të Progresit për Zbatimin e Agjendës për […]

Agjenda për reforma Evropiane qeverisja e mirë dhe sundimi i ligjit

Agjenda për Reforma Evropiane (ERA) u prezantua si përpjekje për ta rritur vëmendjen e Qeverisë së Kosovës në çështjet e ngutshme, lidhur me qeverisjen e mirë dhe sundimin e ligjit; klimën e konkurrencës dhe të investimeve; punësimin dhe arsimin. Qeveria e njeh ERA-n si gjenerator të rëndësishëm të reformave. Iniciuar ngaKomisionari i BE-së për Politikat […]

Agjenda për reforma Evropiane qeverisja e mirë dhe sundimi i ligjit – Përmbledhje

Kjo përmbledhje e shkurtër paraqet një pasqyrë, në grafik, të progresit në zbatimin e Agjendës për Reforma Evropiane, Shtylla e Parë, Qeverisja e mirë dhe Sundimi i ligjit. Kjo përmbledhje e klasifikon përparimin në secilin prej planeve të veprimit. Klikoni linkun për ta lexuar Pasqyrën e progresit në zbatimin e Agjendës për Reforma Evropiane: Qeverisja e mirë […]