AL

AL

EN

SR

Raund i ri i dialogut me nënkryetarë të partive

15 shtator 2016 – Mundësuar nga Grupi për Ballkan, përfaqësues të pesë partive politike u takuan sot në Prishtinë për të diskutuar për një projektdeklaratë për çështjen e demarkacionit të kufirit me Malin e Zi. Deklarata synonte gjetjen e një zgjidhjeje të qëndrueshme për çështjen e marrëveshjes së demarkacionit të kufirit. Anëtarët e partive e […]

Udhëheqësit e Kosovës takohen për të dialoguar

5 gusht 2016 – Sot, udhëheqësit e Kosovës u takuan për të diskutuar për çështjet që kanë shkaktuar kundërthënie mes qeverisë dhe opozitës. Kryeministri Isa Mustafa, kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli (kryetar i PDK-së), Visar Ymeri (kryetar i VV-së), Ramush Haradinaj (kryetar i AAK-së) dhe Fatmir Limaj (kryetar i NISMA-s), të shoqëruar nga nënkryetarët, diskutuan […]

Tryezë e rrumbullakët me përfaqësues të lartë të partive

13 korrik 2016 – Me iniciativë të Grupit për Ballkan dhe në partneritet me Institutin D4D, përfaqësues të lartë të partive politike u takuan sot në Prishtinë. Ky takim shënon raundin e katërt të dialogut politik. Agjenda e tryezës së rrumbullakët përfshiu diskutime mbi hapat e mëtejmë për gjetjen e një zgjidhjeje konsensuale lidhur me […]

Dialogu politik – Tryezë e rrumbullakët me kryetarë e nënkryetarë

4 korrik 2017 – Mundësuar nga Grupi për Ballkan, kryetarët dhe nënkryetarët e partive parlamentare VV, LDK, PDK, AAK, NISMA dhe PSD u mblodhën për një raund të ri të dialogut politik. Diskutimet u përqendruan rreth konsensusit për dialogun me Serbinë me dy prioritete, emërimin e ekipit negociator dhe parimet për dialogun me Serbinë, që përfundimisht […]

Tryezë e rrumbullakët me nënkryetarë të partive

4 maj 2016 – Raundi i tretë i dialogut me përfaqësues të lartë të partive parlamentare, i mundësuar nga Grupi për Ballkan dhe Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), u mbajt në Prishtinë. Këtë herë, takimi i përfaqësuesve të pozitës dhe opozitës përfshinte diskutime për rivendosjen e një atmosfere të marrëdhënieve të punës dhe bashkëpunimin mes […]

Roundtable with the Friends (embassies), supporters of the political dialogue

5 April 2016 – Today, together with the Democracy for Development Institute (D4D) we hosted a Roundtable with the officials of the embassies to discuss the political situation, the dialogue that was launched by the Balkans Group and other challenges to the Kosovo state-building agenda. We presented the Work Plan and the Agenda for the […]

Tryezë e rrumbullakët me përfaqësues të lartë të partive parlamentare

29 mars 2016 – Tryeza e dytë e dialogut politik u mundësua sot nga Grupi për Ballkan në bashkëpunim me Institutin Demokratik (D4D). Agjenda përfshinte diskutime për gjetjen e një konsensusi minimal për bashkëpunim mes partive politike, si hap pozitiv për ta krijuar një dialog ndërpartiak. Pjesëmarrësit sugjeruan të krijonin dy lista të çështjeve: një […]

Tryeza e parë e Dialogut me përfaqësuesit e lartë të partive politike

11 mars 2016 – Sot u zhvillua tryeza e parë e dialogut me përfaqësuesit e lartë të partive më të mëdha politike. Pas përgatitjeve disa mujore, përfaqësuesit e LDK-së, PDK-së, AAK-së dhe NISMA-s u pajtuan të ulen së bashku dhe ta fillojnë një dialog politik mes qeverisë dhe opozitës. Vetëvendosja nuk mori pjesë. Përgatitja dhe […]